Qyn; de nieuwe samenwerking van technologie leveranciers
Qyn; de nieuwe samenwerking van technologie leveranciers

Technologie is van alle tijden

Qyn is een bedrijf wat de markt behoorlijk op zijn kop zet. Technologie is iets wat absoluut niet nieuw is; vooraanstaande bedrijven als KPN, Qbix, eYe-Display en NN-Solutions waren de inspiratoren voor een nieuw bedrijf waarbij alle kennis op het gebied van marketing werd gebundeld. Dat klinkt als een sprookje maar dit is toch wel de realiteit wanneer je naar een willekeurige publieke locatie gaat.

Weet de weg in een ziekenhuis

Kom je in een modern ziekenhuis als het Rijnstaete ziekenhuis, dan ken je daar doorgaans niet de weg. Je komt er binnen met een verwijsbrief en moet zelf de juiste arts en loketten maar zien te vinden. Gelukkig is daar tegenwoordig de digitale verpleegster die jou vertelt waar je moet zijn en wat er van jou als patiƫnt wordt verwacht. Ook wordt jou alvast verteld waar alle faciliteiten te vinden zijn in het ziekenhuis. Ergernissen als de wachttijden bij een specialist worden ook tot een minimum gereduceerd. Je ziet namelijk in de wachtruimte wat de wachttijd nog is tot jij aan de beurt bent. Zo heb je rust in een omgeving die anders alleen maar stress had bezorgd.

Gemeentehuizen worden digitaal

Steeds meer gemeentehuizen bestaan voornamelijk uit een digitaal loket. De inwoners van een gemeente kunnen enkel nog op afspraak in een gemeentehuis komen, en als ze er dan moeten zijn ligt er vaak nog een flinke wachttijd in het verschiet. Gemeentehuizen spelen in op de behoefte van de bezoekers aan informatie met interactieve borden in de hal van het gemeentehuis. Burgers kunnen op die manier verder kennismaken met het gemeentehuis zodat men weet wat er speelt in de gemeente. Verder wordt ook hier getoond wat de wachttijden nog zijn voordat men aan de beurt is. Die wachttijd lijkt korter doordat er een aantal digitale tv schermen hangen in de wachtruimte van het gemeentehuis waarop actualiteiten kunnen worden bekeken.